10x hartig bakken

7 februari 2022
10x hartig bakken
0

Wie Het Borrelhapjes Bakboek in huis heeft, weet dat ik ook dol ben op hartig bakken. Van heerlijke bladerdeeghapjes tot broodjes: mij kun je niet blijer maken dan met een gezellige tafel vol met borrelhapjes in mooie schaaltjes of op leuke borrelplanken. Maar ook hartig bakken voor een feestelijk ontbijt of lunch is een van de dingen die ik graag doe. Daarom heb ik voor jullie een lijst samengesteld met 10 recepten om zelf de lekkerste dingen hartig te bakken.

Voor wie een wafelijzer in huis heeft, kan ik echt aanraden om ook een keer deze hartige Italiaanse wafels te maken. Een leuke afwisseling met de recepten voor zoete wafels. Ook zo’n lekkere hartige snack zijn deze broodstokjes met kaas. Als ik die bak is het altijd een groot succes. Heerlijk bij bijvoorbeeld een kom soep.

Ook een populair bijgerecht zijn saucijzenbroodjes. En die zijn ook nog eens heel leuk om in een mini variant te maken. Net zoals mini ham-kaas broodjes. Een perfect hartig borrelhapje om zelf te bakken.

Als je het leuk vindt om brood te bakken, dan moet je deze twee recepten echt op je lijstje zetten. Een focaccia met olijven en knoflook is echt ontzettend lekker en ook heel leuk om zelf te bakken. Daarnaast zijn vlechtbroodjes ook heel leuk om zelf te maken. Zo vond ik deze tomaat-roomkaas broodjes heel leuk om te maken.

Het is alweer een tijdje terug dat ik zelf bacon-kaas cruffins bakte. Maar ik weet nog precies hoe lekker ik ze vond! Ook voor scones heb ik een recept om hartig te bakken, namelijk citroen-rozemarijn scones. Allebei de baksels zijn perfect voor bij een brunch of high tea.

Tot slot deel ik nog een recept voor heerlijke mini muffins met je. Namelijk de mediterraanse mini muffins, met onder andere rozemarijn, zongedroogde tomaatjes en olijven. Ben je een liefhebber van vis? Ook zalm kun je ideaal gebruiken om hartig te bakken. Zoals in deze gerookte zalm bladerdeeg hapjes.

Wat ga jij binnenkort hartig bakken?

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.