Chocoladeschotsen met amandel en aardbei

9 februari 2022
Chocoladeschotsen met amandel en aardbei
0

Ik ben benieuwd, ga jij meestal aan de bak met Valentijn? Voor het blog vind ik het in ieder geval altijd erg leuk, dus maakte ik dit jaar deze chocoladeschotsen met amandel, gevriesdroogde aardbeien en kleine blokjes toffee. Echt een heerlijke combinatie en wanneer het op Valentijnsdag aankomt is chocolade toch het ultieme ingrediënt om mee aan de slag te gaan. Met dit recept voor pure chocolade schotsen maak je meteen genoeg zodat je een deel weg kunt geven, maar ook een deel lekker voor jezelf kunt houden.

Om mooie, knapperige chocoladeschotsen te maken, is het belangrijk dat de chocolade getempereerd wordt. Hoe je dat doet zonder thermometer is heel simpel en ik leg het je uit in het recept.

 

Chocoladeschotsen met amandel en aardbei

Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Chocoladeschotsen met amandel en aardbei

Deze chocoladeschotsen zijn het ultieme cadeau voor jouw Valentijn, of je houdt ze gewoon lekker zelf.
Porties: 10 personen

Ingrediënten

  • 300 gram pure chocolade in stukjes of chocolate chips
  • 200 gram amandelen grof gehakt
  • 100 gram kleine toffee blokjes
  • een handje gevriesdroogde aardbeien
  • sprinkles ter decoratie

Instructies

  • Smelt 2/3 van de chocolade, in dit geval 200 gram, au bain-marie. Zodra alle chocolade is gesmolten haal je de kom van de pan af en voeg je de overige chocolade toe. Blijf roeren tot alle chocolade gesmolten is.
  • Laat de chocolade afkoelen. Het is belangrijk dat de chocolade de juiste temperatuur heeft voordat je het gaat verwerken voor de flikken. Hoe je dat precies doet en waarom lees je in dit artikel over chocolade tempereren zonder thermometer.
  • Leg een vel bakpapier klaar op een snijplank (dan kun je het straks makkelijker verplaatsen). Zodra de chocolade getempereerd is meng je 3/4e deel van de amandelen en gevriesdroogde aardbeien door de chocolade.
  • Stort de chocolade op het bakpapier en decoreer met de overgebleven amandelen, gevriesdroogde aardbeien en sprinkles.
Tips

Gevriesdroogde aardbeien vind je tegenwoordig in veel supermarkten in het ontbijtschap (bij de toppings voor je ontbijt bowl).

Bewaren

In een afgesloten trommel op een donkere en koele plek. De flikken kun je enkele weken bewaren afhankelijk van de gebruikte chocolade en noten. Houd 2-3 weken als max aan, dan zit je altijd goed.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.