Chocolate chip volkoren muffins

23 februari 2022
Chocolate chip volkoren muffins
0

In eerste instantie klinken chocolate chip muffins echt als een recept dat absoluut niet gezond kan zijn. Nu wil ik niet zeggen dat deze chocolate chip volkoren muffins dat wel zijn, maar door een volkoren beslag als basis te gebruiken zijn ze wel een stuk voedzamer. Volkorenmeel zorgt ervoor dat je sneller vol zit en langer verzadigd bent. Daardoor bestaat er dus een kleinere kans dat je na de eerste muffin, meteen nog een tweede muffin zult pakken. Want om de smaak zul je het niet laten, dat beloof ik je.

Liever muffins bakken zonder volkorenmeel? Kijk dan eens bij deze mini chocolate chip muffins of ga voor extra veel chocolade en ga aan de bak met mijn triple chocolate chip muffins recept.

Volkoren bananenbrood muffins

Volkoren muffins met rood fruit

VOLKOREN MUFFINS

Heb jij al eens volkoren muffins gebakken? Ik heb inmiddels helemaal de smaak te pakken en kan er geen genoeg van krijgen. Misschien moet ik ook maar eens proberen om een lekker recept voor volkoren cupcakes te maken, maar voor nu kun je al lekker aan de bak met deze volkoren muffins:

 

Chocolate chip volkoren muffins

Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Chocolate chip volkoren muffins

Deze chocolate chip volkoren muffins zijn helemaal het einde, zo lekker. En toch een tikkie verantwoorder dan de gewone muffin. Win-win!
Porties: 10 muffins

Ingrediënten

  • 150 gram volkorenmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 90 gram gehakte amandelen
  • 1 ei
  • 125 ml melk
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 el honing
  • 100 gram chocolate chips of een reep in stukjes gehakt

Instructies

  • In een kom meng je volkorenmeel, amandelmeel, bakpoeder en zout.
  • In een tweede kom klop je het ei, melk, zonnebloemolie, vanille-extract en honing met een garde.
  • Giet bij de droge ingrediënten en meng met een spatel tot de droge ingrediënten zijn opgenomen. Spatel tot slot 80 gram chocolate chips door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en strooi de resterende chocolate chips over de muffins.
  • Bak de muffins in 15-18 minuten op 200°C (boven- en onderwarmte).
Tips

Om het gezonder te maken kun je de (melk) chocolade door pure chocolade vervangen óf vervang de chocolade volledig door stukjes noten of fruit.

Bewaren

Buiten de koelkast 4-5 dagen houdbaar. Tot drie maanden in te vriezen, mits luchtdicht verpakt.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.