Harten bakken voor Valentijn

14 februari 2022
Harten bakken voor Valentijn
0

Wil jij jouw Valentijn dit jaar verrassen met een heerlijk ontbijtje? Of misschien met zelfgebakken koekjes? Of zijn jullie van plan om voor Valentijnsdag gezellig te borrelen en ben je op zoek naar een toepasselijk borrelhapje? Laat mij je helpen met deze 10 recepten om te bakken voor Valentijn. Álle baksels kun je namelijk maken in de vorm van… je raadt het al: hartjes!

Wil je uitpakken voor het meest romantische ontbijt van het jaar? Bak dan Valentijn pancakes met harten voor jouw geliefde. Of kies je liever voor een iets makkelijker recept? Ga dan voor de harten croissants. Zien ze er niet fantastisch uit? En ze zijn ook nog een onwijs snel te maken.

Hoe leuk is het om jouw geliefden dit jaar zelfgemaakte koekjes cadeau te geven? Met een lief kaartje erbij zijn deze mini harten koekjes het leukste cadeau om te krijgen. Of is jouw Valentijn dol op Tony’s? Maak dan deze deze leuke harten koekjes met Tony’s frambozen chocolade.

Ben jij meer van de hartige borrelhapjes voor Valentijnsdag? Ook dan kun je allerlei lekkers bakken in de vorm van een hart. Want wat dacht je ten eerste van deze heerlijke Parmezaanse harten koekjes? Of van hartige gevulde Valentijn hartjes? Deze hapjes zijn ideaal voor bij een borrel of een gezellig filmavondje op de bank.

Voor wie, net zoals ik, graag bakt met bladerdeeg heb ik ook nog twee fijne recepten. Een zoet recept en een hartig recept. Deze zoete bladerdeeg harten taartjes zijn perfect voor bij het ontbijt of als toetje na een romantisch diner. Of maak met bladerdeeg harten met parmaham. Dit recept is zeker handig als je nog snel iets wilt bakken voor Valentijnsdag en weinig tijd hebt.

Als laatste mag chocola natuurlijk niet ontbreken in een baksel voor Valentijnsdag. Met slechts een handjevol ingrediënten bak je deze verrukkelijke Oreo truffels voor jouw Valentijn. Wil je écht spectaculair uitpakken? Ga dan voor de populaire drip cake en versier deze met allerlei chocolade hartjes en snoepjes. Succes gegarandeerd!

Op zoek naar meer bakinspiratie voor Valentijnsdag? In Het Feestdagen Bakboek vind je een heel hoofdstuk met allerlei lekkers speciaal voor Valentijnsdag. En uiteraard is het boek gevuld met genoeg recepten voor alle feestdagen van het jaar.

Wat ga jij dit jaar bakken voor jouw Valentijn?

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.