Oreo mug cake

16 februari 2022
Oreo mug cake
0

Ik begin een kleine verslaving voor mug cakes te ontwikkelen. Het is toch wel erg fijn om zo snel en makkelijk een heerlijke cake tevoorschijn te kunnen toveren, niet waar? Deze Oreo mug cake was ook weer echt een succes!

Inmiddels al jaren geleden deelde ik mijn eerste mug cake recepten met jullie. Een recept voor vanille mug cake en een recept voor chocolade mug cake. In de tussentijd hebben jullie nog nét niet wekelijks gevraagd om meer smaakvariaties voor mug cakes. Dus deelde ik in december een variant met speculaas en deel ik nu deze Oreo mug cake met jullie. Met welke smaak moet ik volgens jou echt nog aan de bak?

Oreo mug cake

Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Oreo mug cake

Deze chocolade Oreo mug cake maak je binnen een paar minuten! Je hoeft alleen maar de ingrediënten in een mok te mengen en de magnetron doet de rest.
Porties: 1 mok

Ingrediënten

  • 4 el zelfrijzend bakmeel
  • 3 el suiker
  • 2 el cacaopoeder
  • 3 el melk
  • 3 el (zonnebloem)olie
  • 3 Oreo's
  • 20 gram chocolate chips

Instructies

  • Houd de Oreo's en chocolate chips apart. Doe alle ingrediënten in je mok en roer ze goed door elkaar. Als je het lastig vindt om ook de bodem goed mee te roeren, kun je eventueel in een apart schaaltje alles door elkaar mengen.
  • Meng dan de stukjes Oreo en chocolate chips door het beslag en houdt een halve Oreo achter om in de bovenkant van de mug cake te steken.
  • Zet de mok 140 seconden (2 minuten en 20 seconden) in de magnetron op vol vermogen. Bij mij is dat 800 Watt. Het kan per magnetron verschillen hoeveel tijd er nodig is. Door met een prikker in je cake te prikken kijk je of hij gaar is, als de prikker er droog en schoon uitkomt is hij goed.
  • Haal je mok met een ovenwant uit de magnetron, hij is heet!
Tips

De eetlepels met droge ingrediënten hoeven niet glad afgestreken te worden, maar een grote berg op je lepel is natuurlijk ook niet nodig.

Bewaren

De mug cake is het lekkerst als hij net uit de magnetron komt en nog lekker warm is. Bij het afkoelen droogt hij uit en is hij lang niet zo lekker meer.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.