Volkoren plaatcake met appel en framboos

4 februari 2022
Volkoren plaatcake met appel en framboos
0

Januari is voorbij gevlogen, ik kan me erover blijven verbazen hoe snel de tijd steeds gaat. Voor mij persoonlijk was het een hele productieve maand, waar ik super tevreden over ben. Op het blog heb ik gemerkt dat alle volkoren baksels erg in de smaak vielen. Gelukkig maar, want ik heb nog een succesnummertje voor jullie in de aanbieding: volkoren plaatcake met appel en framboos. Een ontzettend lekker tussendoortje, maar het volstaat ook prima als ontbijt. Bijvoorbeeld met een schep Griekse yoghurt erbij. Meestal vries ik mijn gezondere baksels per portie in, zodat ik er steeds eentje uit de vriezer kan halen. Maar deze volkoren plaatcake heeft de vriezer niet gered, toen was het al helemaal op.

Volkoren plaatcake met appel en framboos

Volkoren plaatcake met appel en framboos

 

Volkoren plaatcake met appel en framboos

Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Volkoren plaatcake met appel en framboos

Deze overheerlijke volkoren plaatcake met amandel en framboos heb je binnen een handomdraai in de oven staan.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd40 min
Porties: 16 porties
20×20 bakvorm

Ingrediënten

  • 175 gram volkorenmeel
  • 75 gram amandelmeel
  • 1,5 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 2 ei (M)
  • 125 ml melk
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 el honing
  • 1 appel of 100 gram geschilde appelblokjes
  • 75 gram frambozen

Instructies

  • In een kom voeg je amandelmeel, volkorenmeel, bakpoeder en zout samen, roer door elkaar.
  • In een tweede kom klop je het ei, melk, olie, vanille-extract en honing door elkaar. Giet bij het meelmengsels en spatel door tot de droge ingrediënten nagenoeg helemaal zijn opgenomen.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Spatel door het beslag. Verdeel het beslag over een met bakpapier beklede bakvorm. Druk tot slot de frambozen in het deeg en verdeel evenredig.
  • Bak de volkoren plaatcake in 35-40 minuten op 180 graden (boven- en onderwarmte) gaar.

Tips

  • Je kunt prima frambozen uit de diepvries gebruiken. Het gewicht is voor als het fruit ontdooid is, mocht je het nog bevroren afwegen heb je iets meer nodig omdat er na ontdooien vaak vocht overblijft.
  • Voeg diepvriesfruit pas toe als het ontdooid is.
  • Amandelmeel is te vervangen door volkorenmeel.
  • Voor een glutenvrij resultaat kun je je havermeel gebruiken als soort volkorenmeel.
Bewaren

Goed verpakt 4-5 dagen buiten de koelkast houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.