Kan ik deze cheesecake ook in de oven afbakken?
Nee, daar is dit recept niet voor bedoeld. Er staan trouwens genoeg cheesecake recepten op Laura’s Bakery die je wel lekker in de oven kunt afbakken. Je vindt alle cheesecake recepten hier.
Nog nooit eerder een aardbeien cheesecake gebakken? Berg je maar, want als je hier een stukje van proeft dan zul je deze zomer nog vaak in de keuken staan om deze lekkernij te bereiden.
Is het aardbeien seizoen al aangebroken? Want ik kan niet wacht om deze cheesecake met aardbeien weer opnieuw maken. Helaas moeten we nog heel even wachten, tenzij je bereid bent om iets meer voor je aardbeien te betalen en nu al lekker aan de bak te kunnen.
Ik trok wel even een wenkbrauw omhoog toen ik ontdekte dat ik al vier verschillende soorten aardbeien kwarktaart op Laura’s Bakery heb gedeeld, maar nog niet eerder een aardbeien cheesecake. Het recept stond al lange tijd op mijn baklijst, maar grappig genoeg is het er niet eerder van gekomen.
En ook al lust ik altijd wel een punt kwarktaart, deze aardbeien cheesecake bites moeten ook zeker aan jouw baklijst toegevoegd worden.
Dit aardbeien cheesecake recept maak je zonder oven, het is dus een no-bake recept. Aardbeien zijn namelijk altijd in de warmste maanden van het jaar goed(koop) verkrijgbaar en dan is het lekker als de oven uit kan blijven.
Ik koos ervoor om het recept te maken in een vierkante bakvorm, zodat je er na het opstijven deze leuke vierkante bites van kunt snijden. Natuurlijk kun je het recept ook in een ronde springvorm maken, daar geef ik in de veelgestelde vragen hieronder een tip voor.
Voor de bodem gebruikte ik de volgende ingrediënten:
Voor de aardbeienvulling (en decoratie) van de taart heb je het volgende nodig:
Nee, daar is dit recept niet voor bedoeld. Er staan trouwens genoeg cheesecake recepten op Laura’s Bakery die je wel lekker in de oven kunt afbakken. Je vindt alle cheesecake recepten hier.
Ik gebruikte een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm om deze cheesecake bites te maken. Deze bakvorm vind ik bijvoorbeeld erg fijn in gebruik. Om het jezelf extra gemakkelijk te maken, kun je ook een bakvorm met losse bodem gebruiken.
Dat is absoluut een mogelijkheid. In de receptkaart vind je onder de kleine foto van het recept een aantal knoppen, waaronder de knop ‘recept omrekenen’. Als je hierop klikt kun je een ander formaat bakvorm invullen en dan rekent de tool de ingrediënten voor je om. Handig hè?
Ja hoor, dat kan. Ik heb het niet voor dit specifieke recept getest, maar ik zou de aardbeien in dit recept gevoelsmatig 1:1 vervangen door bijvoorbeeld frambozen of bramen.
Nee, je kunt de gelatine niet zomaar weglaten. Het is wel mogelijk om deze te vervangen door een alternatief zoals agar-agar. Over alternatieven voor gelatine lees je in dit artikel alles.
Daarvoor is mijn tip om bakpapier te gebruiken en dit over de randen te laten hangen van de bakvorm, je kunt het dan in zijn geheel uit de vorm tillen. Maak vervolgens een groot mes heet onder een warme kraan, droog af en snijd de cheesecake in stukken. Voor extra precisie kun je een liniaal gebruiken.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Jou kost het niets extra.
Kan je de aardbeien cheesecake ook invriezen aub? Of verliest het dan zijn opstijf kracht?
Ik zou het dan eventueel per portie invriezen in Selicone vormpjes, zo heb je altijd iets lekker in huis voor onverwacht bezoek 😉
Slim! Ik heb het zelf niet in de vriezer laten opstijven, maar lijkt dat dit wel moet kunnen. Of je laat het eerst opstijven in de koeling en vriest het daarna in, dat kan ook 🙂
Dank je wel voor jouw tip 👍😉
Hi Laura, ik ben heel benieuwd hoe je de cheesecake uit de vorm krijgt. Heb ik geen bakpapier nodig?
Dat is een goeie! Ik heb het even toegevoegd aan het recept. Bakpapier helpt hier inderdaad bij, of een vorm met losse bodem gebruiken kan ook.
Hoi Laura,
Ze zien er heeerlijk uit. Ik wil ze zo gaan maken, maar even 3 vraagjes:
1. Hoeveel gram gelatineblaadjes heb je gebruikt? Ik heb nl een ander soort dan die van dr. Oetker? Zijn groter, dan lijkt me 5 blaadjes veel.
2. Kan ik ook mascarpone gebruiken voor de roomkaas in dit recept?
3. Hoe heb je dit zo mooi uit de bakvorm gekregen en zo mooi gesneden?
Hoor graag van je en bedankt voor al je lekkere recepten!
1. Dat weet ik niet, ik heb ze niet gewogen. Ik heb die van dr Oetker gebruikt.
2. Dat heb ik zelf niet getest, dus durf ik je niet te zeggen. Ik verwacht wel dat dit anders uitpakt omdat het wel een ander product is, maar je kunt het natuurlijk proberen!
3. Daarvoor is mijn tip om bakpapier te gebruiken en dit over de randen te laten hangen van de bakvorm, je kunt het dan in zijn geheel uit de vorm tillen. Maak vervolgens een groot mes heet onder een warme kraan, droog af en snijd de cheesecake in stukken. Voor extra precisie kun je een liniaal gebruiken.
Hoi Laura,
Ik ben ook heel benieuwd hoe je dit uit die bakvorm krijgt waar je de link van hebt gedeeld en hoe je het zo mooi strak gesneden krijgt.
Ik ga ze zeker maken!
Daarvoor is mijn tip om bakpapier te gebruiken en dit over de randen te laten hangen van de bakvorm, je kunt het dan in zijn geheel uit de vorm tillen. Maak vervolgens een groot mes heet onder een warme kraan, droog af en snijd de cheesecake in stukken. Voor extra precisie kun je een liniaal gebruiken.
Met bastognekoeken ipv biscuitjes lijkt me ook heerlijk! Ik ga het recept snel uitproberen 😋
Deze gaat ik maken voor de paasdagen maar dan met een oren bodem 🥰 heb je misschien tips voor wat ik kan maken van de vulling van de oreos want die moet ik er wel uithalen voor de bodem.
Wat een leuk idee! Hmm dat is een goede vraag, ik heb er zelf nog nooit iets mee gemaakt, dus ik zou het even niet weten. Misschien truffels?
Deze gemaakt met frambozen en in een sloffenvorm ,heb de helft van de vulling gemaakt was heerlijk ,dank weer voor dit lekkere recept ,volgen nog meer recepten van je .ondertussen al 3 boeken dus de keuze is reuze .
Hoi Laura, wat een heerlijk recept lijkt dit. Ik wil ze waarschijnlijk maken voor een sweettable bij een bruiloft, maar heb maar beperkte tijd daarvoor om ze te maken. Hoelang moeten ze ongeveer opstijven voordat ik ze kan aansnijden en opmaken (daarna gaan ze nog tijdelijk terug in de koelkast)?
Wat leuk! Meestal in een paar uur zijn ze wel stijf, maar een nachtje in de koelkast kan ook prima.
Hoi Laura,
Ik wil dit recept graag maken voor een verjaardag.
Zou ik ook een deel van de roomkaas kunnen vervangen door kwark?
Ik vind de frisse smaak van kwark altijd lekker maar wil ook roomkaas.
Of zou het ook kunnen om de roomkaas volledig te vervangen door kwark? Voor mensen die absoluut geen roomkaas willen.
Dat heb ik zelf niet getest, maar kun je uiteraard proberen! 🙂
Hoi Laura, Zou je deze cheesecake ook met diepvries aardbeien kunnen maken? Ik hoor t graag.
Ja hoor, dat kan zeker. Altijd eerst even helemaal laten ontdooien en uitlekken voor gebruik, i.v.m. het overtollige vocht.
Hoi Laura,
Hoe kun je de cheesecake het beste laten ontdooien nadat je heb hebt ingevroren?
Ik ga deze week een koemelk vrije variant maken.
Groetjes Janneke
Je kunt het ’t beste in de koelkast laten ontdooien, op die manier is het temperatuurverschil zo klein mogelijk.