Aardbeien cheesecake bites

Gepost: 31 maart 2023 Laatst bewerkt: 10 mei 2023
Aardbeien cheesecake bites

Nog nooit eerder een aardbeien cheesecake gebakken? Berg je maar, want als je hier een stukje van proeft dan zul je deze zomer nog vaak in de keuken staan om deze lekkernij te bereiden.

Cheesecake met aardbeien

Is het aardbeien seizoen al aangebroken? Want ik kan niet wacht om deze cheesecake met aardbeien weer opnieuw maken. Helaas moeten we nog heel even wachten, tenzij je bereid bent om iets meer voor je aardbeien te betalen en nu al lekker aan de bak te kunnen.

Ik trok wel even een wenkbrauw omhoog toen ik ontdekte dat ik al vier verschillende soorten aardbeien kwarktaart op Laura’s Bakery heb gedeeld, maar nog niet eerder een aardbeien cheesecake. Het recept stond al lange tijd op mijn baklijst, maar grappig genoeg is het er niet eerder van gekomen.

En ook al lust ik altijd wel een punt kwarktaart, deze aardbeien cheesecake bites moeten ook zeker aan jouw baklijst toegevoegd worden.

Aardbeien cheesecake zonder oven

Aardbeien cheesecake recept

Aardbeien cheesecake recept

Dit aardbeien cheesecake recept maak je zonder oven, het is dus een no-bake recept. Aardbeien zijn namelijk altijd in de warmste maanden van het jaar goed(koop) verkrijgbaar en dan is het lekker als de oven uit kan blijven.

Ik koos ervoor om het recept te maken in een vierkante bakvorm, zodat je er na het opstijven deze leuke vierkante bites van kunt snijden. Natuurlijk kun je het recept ook in een ronde springvorm maken, daar geef ik in de veelgestelde vragen hieronder een tip voor.

Voor de bodem gebruikte ik de volgende ingrediënten:

  • Biscuitjes, bijvoorbeeld van Digestive.
  • Ongezouten roomboter, dit zorgt ervoor dat de koekkruimels zich tot een stevige bodem vormen.

Voor de aardbeienvulling (en decoratie) van de taart heb je het volgende nodig:

  • Roomkaas naturel, van bijvoorbeeld Philadelphia, MonChou of een huismerk.
  • Vanille-extract, onmisbaar en gemakkelijk zelf te maken.
  • Citroen, omdat het sap hiervan de taart een lekker frisje geeft.
  • Slagroom, om je taart lekker luchtig te maken én om de bites mooi te decoreren.
  • Gelatine, dit heb je nodig om de cheesecake zijn vorm te laten behouden.
  • Fijne kristalsuiker, dit geeft een lekkere maar niet te zoete smaak aan de taart.
  • Aardbeien, de enige échte smaakmaker van deze aardbeien cheesecake.
Aardbeien cheesecake recept

Veelgestelde vragen: cheesecake met aardbeien

Kan ik deze cheesecake ook in de oven afbakken?

Nee, daar is dit recept niet voor bedoeld. Er staan trouwens genoeg cheesecake recepten op Laura’s Bakery die je wel lekker in de oven kunt afbakken. Je vindt alle cheesecake recepten hier.

Welke bakvorm heb jij gebruikt voor de aardbeien cheesecake?

Ik gebruikte een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm om deze cheesecake bites te maken. Deze bakvorm vind ik bijvoorbeeld erg fijn in gebruik. Om het jezelf extra gemakkelijk te maken, kun je ook een bakvorm met losse bodem gebruiken.

Kan ik deze taart ook in een ronde springvorm maken?

Dat is absoluut een mogelijkheid. In de receptkaart vind je onder de kleine foto van het recept een aantal knoppen, waaronder de knop ‘recept omrekenen’. Als je hierop klikt kun je een ander formaat bakvorm invullen en dan rekent de tool de ingrediënten voor je om. Handig hè?

Kan ik de aardbeien ook door een ander soort fruit vervangen?

Ja hoor, dat kan. Ik heb het niet voor dit specifieke recept getest, maar ik zou de aardbeien in dit recept gevoelsmatig 1:1 vervangen door bijvoorbeeld frambozen of bramen.

Kan ik de cheesecake ook zonder gelatine maken?

Nee, je kunt de gelatine niet zomaar weglaten. Het is wel mogelijk om deze te vervangen door een alternatief zoals agar-agar. Over alternatieven voor gelatine lees je in dit artikel alles.

Hoe snijd ik de cheesecake in mooie stukken?

Daarvoor is mijn tip om bakpapier te gebruiken en dit over de randen te laten hangen van de bakvorm, je kunt het dan in zijn geheel uit de vorm tillen. Maak vervolgens een groot mes heet onder een warme kraan, droog af en snijd de cheesecake in stukken. Voor extra precisie kun je een liniaal gebruiken.

 

No-bake aardbeien cheesecake bites

Cheesecake met aardbeien

 

No-bake aardbeien cheesecake recept

Opslaan
Recept afdrukken

4.35 van 23 stemmen

Aardbeien cheesecake bites

Deze aardbeien cheesecake bites zijn een heerlijk zomerse traktatie! Dit makkelijke recept maak je zonder oven.
Porties: 16 bites
20 x 20 cm bakvorm

Ingrediënten

Cheesecake bodem

  • 150 gram biscuitjes
  • 80 gram ongezouten roomboter

Aardbeien cheesecake vulling

  • 400 gram roomkaas
  • 1 tl vanille-extract
  • sap van een halve citroen
  • 125 gram slagroom
  • 5 gelatineblaadjes
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 250 gram aardbeien schoongemaakt

Topping

  • 125 gram slagroom
  • 8 aardbeien decoratie

Instructies

Cheesecake bodem

  • Bekleed de bakvorm met bakpapier dat er aan alle zijdes bovenuit komt (dan kun je het er straks makkelijk uit tillen).
  • Maal de biscuitjes fijn, smelt de boter en voeg de kruimels hier aan toe. Meng goed door elkaar en stort in de bakvorm. Druk stevig aan en zet in de koelkast.

Aardbeien cheesecake vulling

  • Voor de aardbeien cheesecake vulling mix je roomkaas, vanille-extract en citroensap totdat het gemengd is in een kom. Voeg er dan in een kleine straal 125 ml slagroom aan toe terwijl je voor twee minuten blijft mixen. Zet opzij.
  • Week de gelatineblaadjes in een grote kom met koud water.
  • Maal 250 gram aardbeien fijn in een blender. Verwarm de aardbeienpuree in een steelpan met de suiker tot de suiker is opgelost. Laat een paar minuten pruttelen. Zet het vuur uit, knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het aardbeienmengsel in de pan.
  • Mix het aardbeien-gelatinemengsel in een dunne straal door het roomkaasmengsel terwijl je blijft mixen (let op dat het niet te warm is), maar hou 4 eetlepels van het aardbeienmengsel achter. Als het volledig gemengd is, dan stort je het op de koekbodem en strijk glad.
  • Verdeel de vier eetlepels van het aardbeienmengsel over de bovenkant van de cheesecake en swirl dit er met een satéprikker doorheen. Laat de cheesecake opstijven in de koelkast.

Aardbeien cheesecake decoreren

  • Voor het serveren snijd je de cheesecake in 16 stukken. Klop de overige slagroom op (lekker met wat vanillesuiker) en spuit een toef op elke aardbeien cheesecake bite. Steek een halve aardbei in elke toef slagroom en serveer!
Tips

Om de koekjesbodem glad te strijken in de bakvorm kun je het beste de bolle kant van een lepel gebruiken.
Bewaren

In de koelkast blijven de aardbeien cheesecake bites drie tot vier dagen goed. Zonder decoratie kun je de cheesecake bites tot 3 maanden invriezen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Jou kost het niets extra.

21 reacties

  1. Corine coopman schreef:

    Kan je de aardbeien cheesecake ook invriezen aub? Of verliest het dan zijn opstijf kracht?
    Ik zou het dan eventueel per portie invriezen in Selicone vormpjes, zo heb je altijd iets lekker in huis voor onverwacht bezoek 😉

    1. Laura's Bakery schreef:

      Slim! Ik heb het zelf niet in de vriezer laten opstijven, maar lijkt dat dit wel moet kunnen. Of je laat het eerst opstijven in de koeling en vriest het daarna in, dat kan ook 🙂

  2. Corine Coopman schreef:

    Dank je wel voor jouw tip 👍😉

  3. Nicole Perik schreef:

    Hi Laura, ik ben heel benieuwd hoe je de cheesecake uit de vorm krijgt. Heb ik geen bakpapier nodig?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat is een goeie! Ik heb het even toegevoegd aan het recept. Bakpapier helpt hier inderdaad bij, of een vorm met losse bodem gebruiken kan ook.

  4. Laura’s Bakery fan schreef:

    Hoi Laura,
    Ze zien er heeerlijk uit. Ik wil ze zo gaan maken, maar even 3 vraagjes:
    1. Hoeveel gram gelatineblaadjes heb je gebruikt? Ik heb nl een ander soort dan die van dr. Oetker? Zijn groter, dan lijkt me 5 blaadjes veel.
    2. Kan ik ook mascarpone gebruiken voor de roomkaas in dit recept?
    3. Hoe heb je dit zo mooi uit de bakvorm gekregen en zo mooi gesneden?

    Hoor graag van je en bedankt voor al je lekkere recepten!

    1. Laura's Bakery schreef:

      1. Dat weet ik niet, ik heb ze niet gewogen. Ik heb die van dr Oetker gebruikt.
      2. Dat heb ik zelf niet getest, dus durf ik je niet te zeggen. Ik verwacht wel dat dit anders uitpakt omdat het wel een ander product is, maar je kunt het natuurlijk proberen!
      3. Daarvoor is mijn tip om bakpapier te gebruiken en dit over de randen te laten hangen van de bakvorm, je kunt het dan in zijn geheel uit de vorm tillen. Maak vervolgens een groot mes heet onder een warme kraan, droog af en snijd de cheesecake in stukken. Voor extra precisie kun je een liniaal gebruiken.

  5. Annea Suurs schreef:

    Hoi Laura,

    Ik ben ook heel benieuwd hoe je dit uit die bakvorm krijgt waar je de link van hebt gedeeld en hoe je het zo mooi strak gesneden krijgt.
    Ik ga ze zeker maken!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Daarvoor is mijn tip om bakpapier te gebruiken en dit over de randen te laten hangen van de bakvorm, je kunt het dan in zijn geheel uit de vorm tillen. Maak vervolgens een groot mes heet onder een warme kraan, droog af en snijd de cheesecake in stukken. Voor extra precisie kun je een liniaal gebruiken.

  6. Linda schreef:

    Met bastognekoeken ipv biscuitjes lijkt me ook heerlijk! Ik ga het recept snel uitproberen 😋

  7. Simone Leeuwerke schreef:

    Deze gaat ik maken voor de paasdagen maar dan met een oren bodem 🥰 heb je misschien tips voor wat ik kan maken van de vulling van de oreos want die moet ik er wel uithalen voor de bodem.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat een leuk idee! Hmm dat is een goede vraag, ik heb er zelf nog nooit iets mee gemaakt, dus ik zou het even niet weten. Misschien truffels?

  8. G schreef:

    Deze gemaakt met frambozen en in een sloffenvorm ,heb de helft van de vulling gemaakt was heerlijk ,dank weer voor dit lekkere recept ,volgen nog meer recepten van je .ondertussen al 3 boeken dus de keuze is reuze .

  9. Martine schreef:

    Hoi Laura, wat een heerlijk recept lijkt dit. Ik wil ze waarschijnlijk maken voor een sweettable bij een bruiloft, maar heb maar beperkte tijd daarvoor om ze te maken. Hoelang moeten ze ongeveer opstijven voordat ik ze kan aansnijden en opmaken (daarna gaan ze nog tijdelijk terug in de koelkast)?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk! Meestal in een paar uur zijn ze wel stijf, maar een nachtje in de koelkast kan ook prima.

  10. Corine schreef:

    Hoi Laura,

    Ik wil dit recept graag maken voor een verjaardag.

    Zou ik ook een deel van de roomkaas kunnen vervangen door kwark?

    Ik vind de frisse smaak van kwark altijd lekker maar wil ook roomkaas.

    Of zou het ook kunnen om de roomkaas volledig te vervangen door kwark? Voor mensen die absoluut geen roomkaas willen.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik zelf niet getest, maar kun je uiteraard proberen! 🙂

  11. Marian schreef:

    Hoi Laura, Zou je deze cheesecake ook met diepvries aardbeien kunnen maken? Ik hoor t graag.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, dat kan zeker. Altijd eerst even helemaal laten ontdooien en uitlekken voor gebruik, i.v.m. het overtollige vocht.

  12. Janneke schreef:

    Hoi Laura,
    Hoe kun je de cheesecake het beste laten ontdooien nadat je heb hebt ingevroren?
    Ik ga deze week een koemelk vrije variant maken.
    Groetjes Janneke

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt het ’t beste in de koelkast laten ontdooien, op die manier is het temperatuurverschil zo klein mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *