Bounty sloffentaart met kokosspijs

Gepost: 22 juli 2022 Laatst bewerkt: 7 januari 2023
Bounty sloffentaart met kokosspijs

Een geweldige taart voor alle kokosliefhebbers die Laura’s Bakery volgen en bezoeken: een bounty sloffentaart met kokosspijs. Voor wie ga jij deze taart bakken?

Zo maak je een bounty sloffentaart met kokosspijs

Ziet deze taart er niet geweldig uit? Ik zou het best indrukwekkend vinden als iemand mij een stuk van deze sloffentaart zou voorschotelen. Ik denk dat het komt door al die mooie en duidelijke lagen.

Als je deze bounty sloffentaart met kokosspijs gaat maken dan begin je natuurlijk met de bodem. Daarvoor gebruikte ik mijn populaire recept voor een sloffenbodem, alleen heb ik voor dit recept de amandelspijs ingeruild door mijn eigen kokosspijs. Dat past natuurlijk extra goed bij de klassieke bounty smaken: kokos en chocolade.

Wanneer de bodem eenmaal afgebakken en afgekoeld is, ben je klaar voor de volgende laag: een frisse en romige laag kokosyoghurt. Net zoals bij een kwarktaart mengde ik hier ook gelatine, opgeklopte slagroom en vanillesuiker doorheen. En niet te vergeten wat geraspte kokos. Deze vulling stort je simpelweg op de bodem, die je aan de randen hebt afgeschermd met extra bakpapier. Op die manier kan de kokosyoghurtvulling hoger worden dan de vorm zelf (zie het recept voor een foto).

Is de laag kokosyoghurt opgesteven? Dan is het tijd om een echte bounty-draai aan de sloffentaart te geven door de taart af te toppen met een lekkere chocolade ganache. Een beetje geraspte kokos bovenop en je indrukwekkende bounty sloffentaart met kokosspijs is klaar om geserveerd te worden.

Bounty sloffentaart met kokosspijs

Wat is kokosspijs?

Mijn idee voor kokosspijs is ontstaan als een een notenvrij alternatief voor amandelspijs. Maar ook als je wel noten kunt verdragen kun je het natuurlijk maken, voornamelijk als je fan bent van kokos. En in een bounty sloffentaart is het ronduit een must.

De meesten van jullie zullen niet bekend zijn met kokosspijs, tenzij je mijn recept afgelopen dinsdag online hebt zien komen. Toen we met recepten voor kokosspijs wilden gaan testen, kon ik nergens (maar dan ook echt nergens) andere varianten voor dit recept vinden. Ik moest dus helemaal vanaf nul beginnen, extra leuk! En dat vereiste ook extra veel proefrondjes in mijn testkeuken.

In mijn recept voor kokosspijs kun je uitgebreid teruglezen hoe mijn (bak)test voor het perfecte kokosspijs eraan toeging. Ik ben erg tevreden met het resultaat, al helemaal nadat we er deze geweldige bounty sloffentaart mee hebben kunnen bakken. En ik kan jullie beloven dat ik nog meer lekkers met kokosspijs in petto heb.

Bounty sloffentaart met kokosspijs

Wat is kokosspijs

Meer sloffen taarten

Misschien ben je net zoals ik niet zo’n fan van kokos. En denk je bij het zien van dit recept: het ziet er prachtig uit, ik krijg er zelfs bijna trek van, maar toch eet ik liever een taart zonder kokos. Dat snap ik helemaal! Ik bakte deze taart namelijk op veler verzoek vanuit mijn team, maar om toch in de trant te blijven van een kwarktaart-sloffentaart kan ik je van harte mijn frambozen-kwark sloffentaart aanraden. Zó ongelofelijk lekker is die.

En daarnaast staan er natuurlijk nog veel meer sloffentaarten op Laura’s Bakery. Mini sloffentaartjes, ronde sloffentaart en klassieke sloffentaarten:

Zoals je kunt zien heb ik al aardig wat ervaring met het bakken van sloffentaarten. Daarom verzamelde ik al jullie vragen in één handig artikel: alles wat je wilt weten over sloffentaarten. Hierin vind je mijn antwoorden terug op de volgende vragen:

  • Wel of geen spijslaag, maakt dat uit?
  • Ik heb geen sloffenvorm, is dat een probleem?
  • De bodem rijst niet, help!
  • Waar koop je sloffenvormen?
  • De bodem is hard, hoe kan dat?
Bounty sloffentaart met kokosspijs

Bakken met kokos

Kan jij nou juist geen genoeg krijgen van bakken met kokos? Dan ben je vast blij met Mariette in het Laura’s Bakery team, want zij is een enorme kokosfan en bedenkt bijna alle kokosrecepten die je op Laura’s Bakery ziet verschijnen. En zet je maar schrap, want er komen nog veel meer lekkere kokosrecepten aan.

Voor nu kun je aan de slag met deze bounty sloffentaart met kokosspijs. Of als je Het Kinderbakboek 2 in huis hebt, dan heb je in een mum van tijd mijn lekkere (ja, zelfs ík vond ‘m lekker!) kokos-limoen mug cake gemaakt!

Als je niet kunt wachten op meer recept inspiratie met kokos, kijk dan eens tussen dit rijtje:

Bounty sloffentaart met kokosspijs

Bounty sloffentaart met kokosspijs

 

Bounty sloffentaart

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 7 stemmen

Bounty sloffentaart met kokosspijs

Een indrukwekkende taart voor alle kokosliefhebbers: een bounty sloffentaart met kokosspijs en een vulling van kokosyoghurt.
Porties: 10 personen

Ingrediënten

Sloffenbodem

Kokosvulling

  • 4 blaadjes gelatine
  • 125 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 ml kokosmelk
  • 225 gram kokosyoghurt
  • 30 gram suiker
  • 30 gram geraspte kokos

Chocolade ganache

  • 100 ml kokosmelk
  • 100 gram melkchocolade
  • 50 gram pure chocolade

Instructies

Sloffenbodem

  • Maak de sloffenbodem volgens recept, maar vervang de amandelspijs door de kokosspijs. Laat de bodem helemaal afkoelen voordat je verder gaat met het recept.
  • Wanneer de bodem is afgekoeld zet je deze terug in de bakvorm op een bord of bakplaat. Deze moet straks de koelkast in, dus houd daar rekening mee qua formaat. Zet ook een strook bakpapier langs de rand van de bakvorm. Doordat de bodem iets is gekrompen past dat prima.
    Sloffenbodem bakken

Kokosvulling

  • Leg de blaadjes gelatine in een schaaltje koud water en laat dit 15 minuten zo staan. Klop de slagroom alvast stijf met de vanillesuiker.
  • Doe de kokosmelk in een steelpan, knijp de gelatineblaadjes uit en voeg deze eraan toe. Op een laag vuur verhit je het mengsel tot de blaadjes gelatine zijn opgelost. Zet het pannetje opzij en laat afkoelen tot het lauw is.
  • Doe de kokosyoghurt in een kom en roer los met de geraspte kokos en de suiker. Zet de mixer aan en voeg terwijl je blijft mixen de melk met de gelatine toe. Spatel daarna de opgeklopte slagroom erdoor en stort in de vorm.
  • Strijk de bovenkant glad en zet het geheel minimaal 3 uur in de koelkast.

Chocolade ganache

  • Doe de stukjes chocolade in een hittebestendige kom. De kokosmelk verhit je in een pannetje, zodra het begint te koken giet je de kokosmelk bij de chocolade. Roer met een spatel door tot alle chocolade is gesmolten en laat een beetje afkoelen.
  • Giet de ganache over de opgesteven laag kokosyoghurt en zet opnieuw terug in de koelkast. Bestrooi de bovenkant na een half uur met wat geraspte kokos. Na een uur is je taart klaar om te serveren!

Tips

  • Omdat de taart vrij hoog is, kan ik je aanraden om er dunne stukken van te snijden.
  • Je kunt de taart ook op een andere manier met de ganache versieren. Bijvoorbeeld door de ganache verder op te laten stijven en erop te spuiten met een spuitzak.
Bewaren

Je kunt de sloffentaart 3-4 dagen in de koelkast bewaren. Je kunt de taart ook tot drie maanden invriezen (luchtdicht afgesloten).

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Jou kost het niets extra.

22 reacties

  1. Astrid schreef:

    Hoi Laura lijkt mij een heerlijk recept. Waar koop je Kokosyogurt? Gewoon bij de supermarkt? Bvd en fijne dag. Astrid.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Yes, gewoon bij de supermarkt inderdaad 🙂

  2. Resa schreef:

    Denk je dat ik ook agar agar kan gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb het zelf niet getest, maar denk dat het wel zou moeten kunnen 🙂

  3. Astrid schreef:

    Dank je wel.

  4. Lotte schreef:

    Het ziet er echt prachtig en lekker uit! Kan je dit recept ook gebruiken voor mini sloffen of wordt dat te machtig?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dankjewel! Dat kan prima hoor, goed idee 😀

  5. Hennie schreef:

    Heb deze nu 2x gemaakt( gisteren 2 stuks tegelijk) en bij die van de 1e keer en bij 1 slof van de 2e keer glijdt de ganache er vanaf na een tijdje…niet een beetje druipen maar gewoon de volledige laag. enig idee hoe dat komt?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat komt waarschijnlijk door de condens die van de kwarklaag afkomt als de taart eventjes uit de koeling staat. Om de ganache echt ‘vast’ te maken aan de kwarklaag moet je deze er half doorheen swirlen aan de bovenkant als de kwarklaag nog niet volledig opgesteven is. Nu zijn het eigenlijk twee losse lagen die inderdaad kunnen gaan glijden als er condens ontstaat.

  6. Hennie schreef:

    Ah top..dank je wel..ga ik dat de volgende keer doen

  7. Sandra Leupen schreef:

    Ik wil de sloffen gaan maken maar bij de kokosvulling moet je dan ook van de kokosmelk alleen het room gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik bij dit recept niet gedaan, voor een extra romig effect kun je dat natuurlijk wel doen!

  8. Niekske80 schreef:

    Hoi Laura,
    Is het verstandig of nodig om de kokosspijs ook een dag van te voren te maken net zoals de amandelspijs? Met vriendelijke groet Angelique

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee, dat is niet nodig. Kokos neemt veel vocht op en als je het langer wil bewaren in de koelkast zal de kokos meer vocht uit de spijs onttrekken en moet je voor het gebruik weer wat extra toevoegen.

  9. Sandra schreef:

    Ik heb de sloffen gemaakt en zijn heerlijk!

  10. Niekske80 schreef:

    Oke dank je wel

  11. Anne schreef:

    Hi Laura,
    Ik ben de minislofjes aan het maken met dit recept, maar ik kom er net achter dat de middelste kokoslaag steun nodig heeft van de metalen vormpjes, maar mijn slofjes zijn al tot de rand van de vormpjes omhoog gerezen. Hoe kan ik nu het beste de kokoslaag erop doen?
    Groetjes Anne

    1. Laura's Bakery schreef:

      Is het uiteindelijk gelukt? Je zou het kunnen verhogen met bakpapier.

  12. Carlijn schreef:

    Hoi Laura,

    Kan je de kokosspijs invriezen? Heb jij de gezoete of ongezoete kokosyoghurt gebruikt?

    Groetjes Carlijn

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor dat kun je prima invriezen. Ik heb ongezoete, volle kokosyoghurt gebruikt. Gezoet kan ook, maar dan moet je even rekening houden met de hoeveelheid suiker.

  13. Nicolette schreef:

    Hoi Laura,
    Kan je voor de sloffen ook kokosbloem gebruiken?

    Groetjes Nicolette

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik zelf niet getest, maar zou je zeker kunnen proberen! Ben benieuwd hoe het uitpakt, laat het vooral even weten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *