Een geweldige taart voor alle kokosliefhebbers die Laura’s Bakery volgen en bezoeken: een bounty sloffentaart met kokosspijs. Voor wie ga jij deze taart bakken?
Zo maak je een bounty sloffentaart met kokosspijs
Ziet deze taart er niet geweldig uit? Ik zou het best indrukwekkend vinden als iemand mij een stuk van deze sloffentaart zou voorschotelen. Ik denk dat het komt door al die mooie en duidelijke lagen.
Als je deze bounty sloffentaart met kokosspijs gaat maken dan begin je natuurlijk met de bodem. Daarvoor gebruikte ik mijn populaire recept voor een sloffenbodem, alleen heb ik voor dit recept de amandelspijs ingeruild door mijn eigen kokosspijs. Dat past natuurlijk extra goed bij de klassieke bounty smaken: kokos en chocolade.
Wanneer de bodem eenmaal afgebakken en afgekoeld is, ben je klaar voor de volgende laag: een frisse en romige laag kokosyoghurt. Net zoals bij een kwarktaart mengde ik hier ook gelatine, opgeklopte slagroom en vanillesuiker doorheen. En niet te vergeten wat geraspte kokos. Deze vulling stort je simpelweg op de bodem, die je aan de randen hebt afgeschermd met extra bakpapier. Op die manier kan de kokosyoghurtvulling hoger worden dan de vorm zelf (zie het recept voor een foto).
Is de laag kokosyoghurt opgesteven? Dan is het tijd om een echte bounty-draai aan de sloffentaart te geven door de taart af te toppen met een lekkere chocolade ganache. Een beetje geraspte kokos bovenop en je indrukwekkende bounty sloffentaart met kokosspijs is klaar om geserveerd te worden.
Hoi Laura lijkt mij een heerlijk recept. Waar koop je Kokosyogurt? Gewoon bij de supermarkt? Bvd en fijne dag. Astrid.
Yes, gewoon bij de supermarkt inderdaad 🙂
Denk je dat ik ook agar agar kan gebruiken?
Ik heb het zelf niet getest, maar denk dat het wel zou moeten kunnen 🙂
Dank je wel.
Het ziet er echt prachtig en lekker uit! Kan je dit recept ook gebruiken voor mini sloffen of wordt dat te machtig?
Dankjewel! Dat kan prima hoor, goed idee 😀
Heb deze nu 2x gemaakt( gisteren 2 stuks tegelijk) en bij die van de 1e keer en bij 1 slof van de 2e keer glijdt de ganache er vanaf na een tijdje…niet een beetje druipen maar gewoon de volledige laag. enig idee hoe dat komt?
Dat komt waarschijnlijk door de condens die van de kwarklaag afkomt als de taart eventjes uit de koeling staat. Om de ganache echt ‘vast’ te maken aan de kwarklaag moet je deze er half doorheen swirlen aan de bovenkant als de kwarklaag nog niet volledig opgesteven is. Nu zijn het eigenlijk twee losse lagen die inderdaad kunnen gaan glijden als er condens ontstaat.
Ah top..dank je wel..ga ik dat de volgende keer doen
Ik wil de sloffen gaan maken maar bij de kokosvulling moet je dan ook van de kokosmelk alleen het room gebruiken?
Dat heb ik bij dit recept niet gedaan, voor een extra romig effect kun je dat natuurlijk wel doen!
Hoi Laura,
Is het verstandig of nodig om de kokosspijs ook een dag van te voren te maken net zoals de amandelspijs? Met vriendelijke groet Angelique
Nee, dat is niet nodig. Kokos neemt veel vocht op en als je het langer wil bewaren in de koelkast zal de kokos meer vocht uit de spijs onttrekken en moet je voor het gebruik weer wat extra toevoegen.
Ik heb de sloffen gemaakt en zijn heerlijk!
Oke dank je wel
Hi Laura,
Ik ben de minislofjes aan het maken met dit recept, maar ik kom er net achter dat de middelste kokoslaag steun nodig heeft van de metalen vormpjes, maar mijn slofjes zijn al tot de rand van de vormpjes omhoog gerezen. Hoe kan ik nu het beste de kokoslaag erop doen?
Groetjes Anne
Is het uiteindelijk gelukt? Je zou het kunnen verhogen met bakpapier.
Hoi Laura,
Kan je de kokosspijs invriezen? Heb jij de gezoete of ongezoete kokosyoghurt gebruikt?
Groetjes Carlijn
Ja hoor dat kun je prima invriezen. Ik heb ongezoete, volle kokosyoghurt gebruikt. Gezoet kan ook, maar dan moet je even rekening houden met de hoeveelheid suiker.
Hoi Laura,
Kan je voor de sloffen ook kokosbloem gebruiken?
Groetjes Nicolette
Dat heb ik zelf niet getest, maar zou je zeker kunnen proberen! Ben benieuwd hoe het uitpakt, laat het vooral even weten 🙂