Ben jij een bounty of kokosliefhebber? Dan is dit echt een toetje voor jou. Dit bounty yoghurt toetje met chocolade ganache is ontzettend makkelijk te maken en geliefd bij elke kokosfan.

Bounty yoghurt toetje maken

Heb je weinig tijd maar wil je toch een lekker en bijzonder toetje voor een etentje maken? Dan is dit bounty yoghurt toetje een uitkomst. Je kunt het prima een dag van tevoren voorbereiden en in de koelkast zetten tot je het moment van je etentje aanbreekt.

Ook de bereiding is zo gepiept. Het toetje bestaat uit een simpele kokos yoghurt die je nog iets luchtiger maakt met wat opgeklopte slagroom. Daar bovenop breng je een kleine laag chocolade ganache aan met wat geraspte kokos. En klaar is je yoghurt toetje!

Wil je nog meer bounty in het toetje terug laten komen? Dan kun je het toetje voor het serveren nog versieren met wat dunne plakjes bounty.

Yoghurt toetje maken

TIPS: Yoghurt toetje maken

Yoghurt toetjes maken is ontzettend makkelijk, leuk en lekker. Je kunt er veel kanten mee op! Ik ga je een aantal tips geven zodat jij voortaan ook gemakkelijk allerlei yoghurt toetjes uit je mouw schudt.

De basis.

Yoghurt is absoluut de basis van dit dessert. Kies een lekker smaakje in de supermarkt, of breng een naturel yoghurt thuis op smaak met een smaakextract, vers fruit, citrusrasp of wat (vanille)suiker. Persoonlijk vind ik het lekker om een wat stevigere variant te kiezen, zoals kwark of Griekse yoghurt. Natuurlijk kun je ook voor een plantaardige yoghurt kiezen.

Smaakmakers.

Afhankelijk van de smaak van je yoghurt kun je nu een extra smaakmaker aan je yoghurt toetje toevoegen. In het huidige recept heb ik gekozen voor een chocolade ganache, maar ik had ook voor stukjes mango of ananas kunnen kiezen. Of een lekkere fruit curd! Een paar lekkere tips:

Toppings.

Het woord ’topping’ is een ongelofelijk ruim begrip, want de smaakmakers die ik hierboven heb uitgelegd vallen hier ook onder. Maar hiermee bedoel ik dus eigenlijk een extraatje die het toetje helemaal af maakt, de ‘je ne sais quoi’ zoals ze dat in het Frans mooi noemen. Dat kan een lekker koekje zijn, gekarameliseerde noten (zoals nougatine), een halve aardbei of waar ik in dit recept voor heb gekozen: wat geraspte kokos.

Glazen.

Bedenk hoe je jouw yoghurt toetje wil opdienen. Kies je voor lage glazen bakjes zoals ik bij dit bounty yoghurt toetje deed? Of kies je liever voor een wijn- of waterglas? Er zijn veel leuke manieren om je toetje op unieke wijze te serveren. Een paar tips:

Bounty yoghurt toetje recept

Yoghurt toetjes recepten

Dit bounty dessert is niet het eerste yoghurt toetje dat ik ooit maakte en zeker ook niet de laatste. Gezien ik jullie hierboven door een heel stappenplan heb meegenomen zodat jij zelf in de toekomst ook je eigen yoghurt toetje kunt bedenken, wil ik jullie ook nog een aantal voorbeelden die ik eerder heb gemaakt laten zien.

Misschien geven deze recepten je inspiratie om zelf aan de slag te gaan, of vind je het wel prima en volg je gewoon lekker mijn recept. Ook groot gelijk 😉 .

Bounty yoghurt toetje maken

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 3 stemmen

Bounty yoghurt toetje

Dit bounty yoghurt toetje met chocolade ganache is ontzettend makkelijk te maken en een geliefd recept bij elke kokosfan.
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 150 gram slagroom
  • 30 gram suiker
  • 150 gram kokosyoghurt
  • 75 gram geraspte kokos

Chocolade ganache

  • 65 gram melkchocolade in stukjes gehakt
  • 65 ml slagroom
  • geraspte kokos ter decoratie

Instructies

  • Klop de slagroom stijf met de suiker. Roer in een tweede kom de kokosyoghurt los met de geraspte kokos. Spatel daarna voorzichtig de opgeklopte slagroom erdoor terwijl je de luchtigheid probeert te vehouden.
  • Verdeel het mengsel over vier bakjes en zet in de koelkast terwijl je de chocolade ganache maakt.
  • Voor de chocolade ganache doe je de stukjes chocolade in een hittebestendige kom. De slagroom verhit je in een steelpan. Zodra het aan de randen begint te borrelen giet je de slagroom bij de chocolade. Roer met een spatel door tot alle chocolade is gesmolten.
  • Zodra de ganache is afgekoeld (maar nog wel goed vloeibaar is) verdeel je dit over de bakjes yoghurt. Strooi er wat geraspte kokos overheen ter decoratie. Bewaar de toetjes in de koelkast, dan zal de ganache ook nog wat steviger worden, of serveer meteen.
Tips

Geen fan van yoghurt? Je kunt dit ook vervangen door de slagroom en er een heerlijk romig geheel van maken.
Bewaren

Met verse producten is dit toetje enkele dagen afgedekt in de koelkast te bewaren.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Jou kost het niets extra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *