Mini Oreo cheesecakes

Gepost: 20 januari 2023 Laatst bewerkt: 28 februari 2023
Mini Oreo cheesecakes

Kleine 1-persoons cheesecakes met Oreo’s, wat een feestje is dat! Ik serveerde deze mini Oreo cheesecakes op mijn verjaardag en dat was bij iedereen een groot succes.

Zelf mini Oreo cheesecakes maken

Met mijn basisrecept voor mini cheesecakes kun je alle kanten op, dat bewijst deze variant met oreokoekjes maar weer. Voor dit recept verving ik de standaard cheesecake bodem door oreokoekjes. Zo’n koekje past perfect op de bodem van een cupcakevormpje.

De cheesecake zelf bleef hetzelfde, al kun je ook nog stukjes Oreo door het beslag heen spatelen. Speciaal voor de fans van deze kleine donkere chocoladekoekjes.

Oreo cheesecake recept

Zoek je een recept voor een grote Oreo cheesecake? Die heb ik ook gemaakt! Dit recept vind je in Het Kinderbakboek 2, samen met 29 andere lekkere recepten. Ieder recept in dit kinderbakboek is in duidelijke stappen opgedeeld en iedere stap is voorzien van een duidelijke illustratie.

Koop Het Kinderbakboek 2

Afbeelding
Mini Oreo cheesecakes-1a

Cheesecake topping

Een cheesecake kan prima zonder topping, maar soms is het een erg lekkere toevoeging. Bij kleine cheesecakes voeg ik graag een toef mascarponeroom toe, zoals ik ook bij deze mini Oreo cheesecakes deed.

Zo’n toef kun je verder decoreren met fruit, sprinkles, koekkruimels en meer lekkers. Ik koos voor een klein oreokoekje en nog wat extra koekkruimels. Ziet er gelijk feestelijk uit én je ziet gelijk welke smaak de cheesecake heeft.

Tips voor kleine cheesecakes

Gebruik siliconen cupcake vormpjes

Hier krijg je de mini cheesecakes makkelijk uit. Eten uit een papiertje vind ik zelf in dit geval niet zo handig, papieren vormpjes laten ook niet zo goed los bij cheesecakes. Deze siliconen cupcake vormpjes werken perfect.

Gebruik een cupcakevorm

Siliconen vormpjes zijn steviger dan de papieren en ze behouden beter hun vorm, toch vind ik een cupcakevorm erg handig om mini cheesecakes te maken. Je kunt ze zo ook makkelijker verplaatsen.

Begin een dag van tevoren

Net als bij grote cheesecakes, wil je ook bij de mini variant al een dag eerder beginnen. Cheesecakes hebben echt de tijd nodig om af te koelen, op te stijven en te rusten. Het formaat maakt daarbij niet uit.

Mini Oreo cheesecakes recept

lekkere Mini Oreo cheesecakes

Bakken met Oreo’s

Ik heb al vaak met Oreokoekjes lekkere recepten gemaakt. Van een tulband tot schuimpjes en van taartvullingen tot chocolate chip koeken. Ik deel graag een paar favoriete recepten met je:

Mini Oreo cheesecakes met toef

Opslaan
Recept afdrukken

4.91 van 11 stemmen

Mini Oreo cheesecakes recept

Maak kleine Oreo cheesecakes die precies groot genoeg zijn voor 1 persoon, dat wordt smullen!
Porties: 16 stuks
voor (siliconen) cupcake vormpjes

Ingrediënten

Cheesecakes

  • 16 Oreo koekjes
  • 450 gram roomkaas
  • 130 gram fijne kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 90 gram zure room
  • 15 gram bloem

Topping

Instructies

  • Leg op de bodem van ieder cupcakevormpje een Oreo.
  • In een kom mix je roomkaas en suiker romig.
  • Voeg de eieren, zure room en bloem toe. Mix tot een egaal cheesecake beslag.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes, deze mogen best vol. Ik vulde ze zelf tot 1-2 mm onder de rand.
  • Bak de mini cheesecakes in 20 minuten op 150 ˚C (boven- en onderwarmte). Laat afkoelen in de oven met de deur op een kiertje. Zet daarna minimaal 6 uur in de koelkast.
  • Eenmaal afgekoeld maak je de mascarponeroom volgens recept.
  • Voorzie iedere mini cheesecake van een mooie toef. Decoreer verder met een kleine Oreo en wat koekkruimels.
Tips

De cupcakevormpjes kun je tot net iets onder de rand vullen met beslag, ze rijzen niet heel veel in de oven.
Bewaren

De mini cheesecakes zijn 2-3 dagen in de koelkast te bewaren.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Jou kost het niets extra.

8 reacties

  1. Karin schreef:

    Hoe krijg je die toef zo mooi? Gebruik je hiervoor een spuitzak?

  2. Soetkin Hugo schreef:

    Mijn Oreokoekjes blijven niet onderaan liggen, maar komen tijdens het bakken naar boven. Hoe kan ik dit oplossen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat is gek, gebruik je siliconen cupcake vormpjes?

  3. Laura schreef:

    Dat gebeurde bij mij ook in verschillende soorten siliconen vormpjes, ik heb ze daarom maar op de kop gedecoreerd na het bakken, zat ie toch op de “bodem”!

  4. Rachel schreef:

    Ook bij mij drijven de koekjes (schots en scheef) naar boven. Jammer, want de cupcakes zien er niet mooi uit zo. Wel siliconenvormpjes gebruikt en recept precies gevolgd.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat jammer om te horen. Wellicht gebruik je grotere vormpjes? In de tips in het artikel kun je vinden welke vorm bij mij wel goed werkte.

  5. Charlotte schreef:

    Hoi Laura,
    Heb je met papieren vormpjes ook het geval dat de oreotjes naar boven drijven?
    Ik ga ze maamdag op school trakteren want ik ben dan jarig en heb er veel zin in!

    Groetjes Charlotte

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik zelf niet getest, maar zou kunnen omdat dit wat minder stevig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *