Souvlaki spiesjes met tzatziki

Gepost: 8 december 2021 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
Souvlaki spiesjes met tzatziki

Even een korte pauze van al het kerstgeweld deze maand op Laura’s Bakery. Ik mocht namelijk weer voor FAGE aan de slag, en ik wist gelijk wat ik wilde maken: souvlaki spiesjes met tzatziki. Ik ben gek op souvlaki, toen ik onlangs op Cyprus was heb ik dit dan ook vaak gegeten. Met dit borrelhapje kon ik weer even dromend terug denken aan die mooie reis en het heerlijke Griekse eten.

Ik heb jullie natuurlijk al eerder verteld over FAGE, maar mocht je nieuw zijn of het niet meer helemaal weten: ik vertel jullie graag meer over deze Griekse yoghurt. FAGE is in Nederland nog relatief nieuw op de markt, maar in Griekenland is het de meest populaire yoghurt. En mocht je je hoofd breken over hoe je dit merk nou toch uitspreekt: het is ‘FA-YEH’.

 

Souvlaki spiesjes met tzatziki-1a

Voor dit borrelhapje gebruikte ik FAGE Total 5%, maar er is ook een 0% variant. Beide soorten yoghurt zijn lekker dik en romig. Deze structuur wordt verkregen omdat de yoghurt wordt geperst. Verder is het ook rijk aan proteïne en bevat geen toegevoegde suikers. Al sinds 1926 wordt hier hetzelfde Griekse familierecept voor gebruikt

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

SOUVLAKI SPIESJES MET TZATZIKI

Deze kleine souvlaki spiesjes met tzatziki zijn perfect voor bij de borrel en je maakt ze met dit recept heel eenvoudig zelf.
Porties: 14 stuks

Ingrediënten

Souvlaki

  • 300 gram kipblokjes
  • 100 gram FAGE Total 5%
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 el citroensap
  • 1 el dille fijngesneden
  • Peper en zout

Tzatziki

  • Halve komkommer
  • 300 gram FAGE Total 5%
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 el dille fijngesneden
  • Peper en zout

Instructies

  • Voor de souvlaki doe je alle ingrediënten in een kom, meng goed door elkaar en zet minimaal een uur in de koelkast.
  • Maak ondertussen de tzatziki. Halveer het stuk komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommer.
  • Doe komkommerrasp, FAGE Total 5%, knoflook, dille, peper en zout in een schaaltje en roer goed door elkaar. Dek af en zet in de koelkast tot je het nodig hebt.
  • Haal de gemarineerde kipblokjes uit de koelkast en rijg deze blokjes op kleine houten spiesjes. Ik kon met deze hoeveelheid 14 kleine spiesjes maken.
  • Verhit wat boter in een pan en bak de spiesjes gaar en goudbruin.
  • Serveer de spiesjes met de zelfgemaakte tzatziki en stukjes pitabrood.
Bewaren

De tzatziki kun je afgedekt in de koelkast 3-4 dagen bewaren. De souvlaki is het lekkerst om gelijk te serveren, maar is ook 1-2 dagen in de koelkast te bewaren.

Dit is een samenwerking met FAGE.


Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Jou kost het niets extra.

2 reacties

  1. Tony schreef:

    Een goede TIP…
    Voor echte goede tzatziki gebruik je Fage 10%
    De komkommer was je eerst volledig en schil je maar half dan ontpitten en raspen
    (Zo krijg je dat mooi kleurverschil in de tzatziki)
    Na het raspen vring je het uit in een keukenhandoek dan pas toevoegen aan de yoghurt (zo heb je geen overtollig vocht en blijft de tzatziki stevig)
    de look rasp je ook en dille word niet overal gebruikt is bijkomstig
    Als je het wil gebruiken is het maar een klein beetje anders overheerst de smaak
    Om af te werken giet je er een klein beetje olijfolie bij

    Voor de souvlaki

    Voor de Kruiden gebruik je geen dille en geen citroensap

    Maak je een mengeling van olijfolie met beetje oregano paprikapoeder peper zout

    De spiezen maak je eerst dan pas marineren met de kruiden olijfolie mengeling minstens 1 dag er voor afgedekt in de koelkast

    En je bakt in olijfolie of op de grill

    Serveer je met een stukje citroen bij
    Niet er al over besprenkeld niet iedereen moet dit hebben

    Hoop je hier mee geholpen te hebben
    Zodat je het correct kan brengen naar de paginabezoekers

    Mvg

    1. Laura's Bakery schreef:

      Goede tip! Ieder recept is zo weer net wat anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *