Spinazie-feta hummus

Gepost: 27 september 2019 Laatst bewerkt: 3 juni 2023

Over ongeveer 1,5 week ligt Het Borrelhapjes Bakboek in de winkels en ik kan echt niet meer wachten om het in mijn handen te hebben. De zenuwen nemen ook toe, want straks kan iedereen het zien en dat is toch spannend. Is iedereen net zo enthousiast als dat ik ben? Vandaag wil ik jullie vast een voorproefje geven uit mijn nieuwste boek met het recept voor de spinazie-feta hummus. Een hummus die inmiddels bij mijn favorieten hoort en hier vast nog heel vaak gemaakt gaat worden. Net als de vier andere soorten hummus die in het boek staan.

Als je benieuwd bent naar het boek, ik vertel je er in dit artikel meer over. En als je een pre-order (hebt ge)plaatst kun je nog meedoen aan de winactie voor een goedgevulde Laura’s Bakery borreltas! Lees er hier alles over.

Opslaan Recept afdrukken
5 van 1 stem

Spinazie-feta hummus

Een heerlijke hummus met spinazie en feta om lekker te smeren of te dippen. Dit recept komt uit Het Borrelhapjes Bakboek.
Porties: 250 milliliter

Ingrediënten

  • 250 gram kikkererwten uit blik
  • 100 gram spinazie fijngehakt
  • 75 gram feta
  • 8 gram dille
  • 2 el tahin
  • 2 tenen knoflook
  • sap van een halve citroen
  • scheut olijfolie
  • 0,5 tl komijn
  • peper en zout

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een foodprocessor en mix tot een egale massa. Breng eventueel verder op smaak met komijn, peper en zout.

Tips

Vind je de hummus te stevig? Je kunt deze dunner maken door extra olijfolie of water toe te voegen. Zelf gebruik ik graag een combinatie van beide.
Bewaren
In een afgesloten bakje in de koelkast een week houdbaar. In de vriezer tot drie maanden, giet er dan een laagje olijfolie over voor de houdbaarheid.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Jou kost het niets extra.

12 reacties

  1. Audrey schreef:

    Aan deze combinatie zou ik nou nooit denken! Het is wel verantwoord snacken zo met al die groenten en peulvruchten 🙂

    1. Laura Kieft schreef:

      Dan mag er een extra dikke laag op je toastje 😉

  2. Trudy schreef:

    Dat wordt zeker spannend. Maar dit ziet er al heerlijk uit.
    Wat voor een soort toast of broodje heb je er bij gedaan?
    “Sterkte” voor de komende dagen! 😉

    1. Laura Kieft schreef:

      Dankje Trudy! 😀 Het is een vers pita broodje in stukjes gesneden.

  3. Sharon schreef:

    Klinkt echt lekker!
    Ik heb net gisteren het borrelhapjes boek besteld. Leuk! Dus net gelijk meegedaan aan de actie 🙂
    Succes met de laatste dagen afwachten!

  4. ingrid schreef:

    wat een superleuke hapjes, ga snel mensen uitnodigen.. 🙂

  5. engels schreef:

    Is er ook een recept beschikbaar voor het brood bij deze humus ziet er zo lekker uit?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zeker! Dat recept staat in mijn Borrelhapjes Bakboek 😀

  6. Inge schreef:

    Wauw, dit is de beste hummus die ik ooit geproefd heb. Bedankt Laura!!!!

  7. Marleen schreef:

    Diepvries spinazie of verse gebruikt? Lijkt me heerlijk

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb verse spinazie gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *