Volkoren amandel-kaneel bananenbrood muffins

Gepost: 22 september 2021 Laatst bewerkt: 8 maart 2023
Volkoren amandel-kaneel bananenbrood muffins

Je maakt mij niet gelukkig om een banaan zo op te eten, dat geldt ook voor veel recepten met banaan als ingrediënt. Bananenbrood is echter een uitzondering, dat vind ik overheerlijk. Ik koop om de paar weken een tros bananen die ik dan net zolang laat liggen tot ze rijp genoeg zijn om mee te bakken. Waar ik voorheen altijd een cakeblik gebruikte voor een bananenbrood, pak ik er de laatste tijd ook steeds vaker een muffinvorm bij. Zo maak je bijvoorbeeld deze heerlijke volkoren amandel-kaneel bananenbrood muffins. Eet smakelijk!

Amandel-kaneel bananenbrood muffins-2a

 

Opslaan
Recept afdrukken

4.50 van 2 stemmen

Volkoren amandel-kaneel bananenbrood muffins

Bananenbrood hoeft niet altijd in een cakeblik gebakken te worden, als muffins is een prima alternatief. Bovendien ook een heel lekker en makkelijk tussendoortje.
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 3 bananen (300-350 gram)
  • 3 eieren (M)
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 gram amandelmeel
  • 150 gram volkorenmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 2 tl kaneel
  • 75 gram fijngehakte amandelen
  • ter decoratie: amandelschaafsel en grove kaneelsuiker

Instructies

  • Pureer de bananen en klop de eieren er doorheen. Voeg de rest van de ingrediënten toe en spatel tot een mooi beslag.
  • Verdeel het beslag over de muffinvormpjes, je kunt ze tot iets onder de rand vullen.
  • Strooi er ter decoratie wat amandelschaafsel en grove kaneelsuiker over, al is dit natuurlijk optioneel.
  • Bak de muffins in ongeveer 20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips

Vries ze per stuk in om heerlijke tussendoortjes op voorraad te hebben.
Bewaren

3-4 dagen goed verpakt en buiten de koelkast houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Jou kost het niets extra.

7 reacties

  1. Carla schreef:

    Helemaal zonder suiker?
    Het zijn hier nogal zoetekauwen kan ik gewoon suiker toevoegen mochten ze deze versie niet kunnen waarderen?

    Alvast bedankt
    carla

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat lijkt me geen probleem!

  2. Woutje schreef:

    Ik ben veganist en gebruik geen eieren. Wat kan ik gebruiken ter vervanging van de eieren?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik niet getest voor dit recept, maar wellicht helpt dit je verder: http://www.dev.laurasbakery.nl/eieren-vervangen-bij-het-bakken/

  3. Carla schreef:

    Heb 75 gram honing toegevoegd en een handje chocolade druppels……

    12 muffins…..in ik denk een half uurtje weg op foetsie…..
    Volgens mij vielen ze in de smaak, de volgende keer eerst zelf proeven voor de de kids roep

  4. Rachel schreef:

    Hi Laura,
    Hier een trouwe volger en fan van je recepten. Heb weer overrijpe bananen liggen dus ik dacht, dat wordt bananenblad, maar toen zag ik dit recept. Heb een vraagje: kan ik speltmeel gebruiken als vervanging van het amandelmeel of kan ook iets anders?
    Lieve groet!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Speltmeel bakt vaak wat compacter, waar amandelmeel je baksel juist luchtiger maakt en minder snel laat uitdrogen. Zelf heb ik het nog niet uitgetest met speltmeel, dus ik kan je niet vertellen wat het resultaat exact gaat zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *